top of page

Pszichológia

Gyarmati Zea Jusztina - pszichológus (Szabó R. János fotó)

Megértés és változás

Akár egy probléma megoldására, akár motivációra van szükség, ugyanarra törekszem: mások helyzetébe képzelni magam, megérteni az érzéseiket és összekapcsolni azokat a saját életemben tapasztaltakkal. Úgy gondolom, hogy megszámlálható érzés létezik, de megszámlálhatatlan a kiváltó okok és a viselkedéses következmények száma. Az érzések mentén kapcsolódva gyakorlom az empátiát, és folyamatos tanulással igyekszem minél jobban megérteni az okokat és következményeket. Szociálpszichológia specializáción diplomáztam, a társas jelenségek megértése magyarázatot jelent számtalan személyes és személyközi problémára, ezáltal pedig kapaszkodót ad azok megoldásához. Van bennem egy állandó törekvés a fejlődésre, és egy erős hit, hogy minden lehet jobb, ez a pozitivitásom alapja, amit szeretnék megosztani az emberekkel. Egy számomra fontos személy jellemzett ezzel: “olvassa az életet”. 

Pszichológiai konzultáció

2023 ősz óta egyéni konzultációkat viszek, orvos pszichoterapeuta szupervízió mellett. Klienseim elsősorban a Z- és a millenniumi generáció tagjai, akiknek önismereti, életvezetési, életstílus váltási, karrier, tanulás, stressz és szorongás kezelési, valamint kapcsolati nehézségekkel, konfliktuskezeléssel és beilleszkedéssel kapcsolatos kérdésekben segítek. Az első (vagy ha úgy szükséges, első kettő) konzultáció alatt ismerkedő, feltáró beszélgetést folytatunk, melynek során egyrészt kijelöljük a kívánt változást, az elérendő célt és az ahhoz vezető lépéseket, valamint mindketten eldönthetjük, hogyan szeretnénk és tudunk-e ezeken együtt dolgozni. A közös munka kereteit írásbeli szerződéssel is rögzítjük. Szakmai képesítésem kizárólag mentális betegséggel vagy pszichológiai diagnózissal nem rendelkező kliensekkel való munkára jogosít fel, amennyiben az ülések során vagy a szupervízióban felmerül ezek gyanúja, megfelelő szakemberhez irányítom a klienst. Akkor fordulj hozzám, ha mentálisan egészséges vagy, de valamilyen elakadással küzdesz, és megoldásorientált beszélgetéseken szeretnél részt venni, hogy együtt találjuk meg a legjobb utat a fejlődéshez.

Keretek:
 

 • Egyéni formában személyesen, Budapesten az VI. kerület-ben, vagy

 • online, videó beszélgetés keretében.

 • 20 perc ismerkedő beszélgetés videó hívásban ingyenes, majd

 • 12.000 huf / 50 perc alkalmanként

 • (amennyiben a díjazás nagy nehézséget jelent, konzultáljunk a könnyítési lehetőségekről).

 
 
Ha bármilyen kérdésed van vagy szeretnél jelentkezni konzultációra, lépj kapcsolatba velem!

Csoportfoglalkozások

Gyarmati Zea Jusztina - pszichológus

Pardon, dezinformáltak /FRESH FABRIK workshop/, 2022 (fotó: Wilhelm Laura)

Csoportfoglalkozásokat, workshopokat és előadásokat tartok szervezeteken, oktatási intézményeken belül, valamint független kulturális szereplőkkel és civil résztvevőkkel egyaránt. Kész anyagaim vannak interkulturális kompetencia és kommunikációs kultúra, valamint vitakultúra fejlesztésre, és társadalmi- és szervezeti problémák feltérképezésére, valamint tartok csoportot munkahelyi nehézségek feloldására is. Kapacitásaim függvényében vállalok csoportfoglalkozásokat. Helyszín, létszám és árazás megbeszélés szerint, e-mailes egyeztetésben.

Képesítések

Tanulmányok:

 • Pszichológia MA - Eötvös Loránd Tudományegyetem (2021-2023)

 • Viselkedéselemző BA - Eötvös Loránd Tudományegyetem (2016-2019)

 
Tréningek, saját élmények:

 • Individuálpszichológia önismereti képzés, 150 óra – Magyar Individuálpszichológiai Egyesület (2023 – )

 • Child Protection: Children's Rights in Theory and Practice - HarvardX (2023)

 • Resztoratív konfliktuskezelés (2022)

 • De la maltraitance ordinaire à la bientraitance en service de soins (2021) / A mindennapos bántalmazástól az egészségügyi ellátásban nyújtott törődő kezelésig

bottom of page